Benvinguts al bloc Llibres Gencat!

El repte de la digitalització i l’impacte de la xarxa estan transformant el món editorial. El llibre, per primer cop en la seva història mil·lenària, s’obre a la crítica i a les aportacions dels lectors i esdevé un coneixement viu que s’actualitza i es comparteix. Les publicacions de la Generalitat de Catalunya no es queden en fora de joc davant d’aquests canvis. Aquest és l’origen i la finalitat d’aquest bloc.

Tal com reflecteix la nostra capçalera, amb la posada en funcionament Llibres Gencat volem donar resposta a tres objectius: 1) Connectar publicacions i lectors, crear un pont d’interacció amb els/les autors/es per debatre i realitzar contribucions al voltant de les seves obres; 2) Difondre coneixement, divulgar la producció editorial generada per la Generalitat entre el públic interessat, facilitant-ne l’adquisició o la descàrrega electrònica; i 3) Fer xarxa, promoure el contacte entre tècnics de l’Administració, professionals i públic, compartir coneixement i permetre l’abordatge de nous projectes.

Llibres Gencat pren sentit, per tant, com a plataforma de discussió, fòrum de trobada i font de recursos per als diversos col·lectius tècnics als quals s’adrecen les nostres publicacions (ambientòlegs, lingüistes, politòlegs, advocats, economistes, arquitectes, urbanistes, historiadors, etc.) i, també, per a la ciutadania en general. Una via de divulgació social dels llibres editats pels departaments i organismes de la Generalitat, una producció editorial d’altíssima qualitat tècnica.

La sortida a la llum d’aquest bloc coincideix amb la setmana de la Diada de Sant Jordi, la tradicional festa del llibre i de la cultura a Catalunya. La jornada en què la lletra impresa pren els carrers de ciutats i pobles i la passió per la lectura adopta un paper protagonista. Una coincidència, en definitiva, que pretén incidir en el paper del llibre com a eina de transmissió de cultura i de coneixement, però també en l’exigència d’aprofitar les eines tecnològiques i els comportaments socials més innovadors per tal de reivindicar-ne la vigència.

Jordi Miró i Meix
Director General de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions

6 respostes a “Benvinguts al bloc Llibres Gencat!

  1. Felicitats per l’estrena d’aquest nou bloc. Ben segur que serà una tribuna eficaç per parlar sobre llibres o temàtiques que s’hi relacionin. Sou valents per proposar aquest nou espai i per això us en volia felicitar en el primer apunt/post que publiqueu.
    Al mateix temps, us volia suggerir que poséssiu al menú de la dreta (‘sidebar’), si us ho sembla també, alguna mena d’enllaç o de referència a les pàgines de Facebook de les vostres llibreries a les demarcacions (Girona…).

  2. Suggeriment acceptat, Jordi: hem afegit els enllaços als facebooks de les llibreries al menú de la dreta. Gràcies!

  3. Encara que una mica més tard, jo acabo de conèixar “la feliç notícia”! Sempre va bé disposar d’informació actualitzada i sobretot fiable. Gràcies a tothom que fa possible aquests grandíssims avenços.

Deixa un comentari