Claret Serrahima. De cap a peus | Post d’Óscar Guayabero

El llibre Claret Serrahima. De cap a peus es defineix tant pel que és com pel que no és. No és un catàleg d’una exposició, és un llibre que recull un treball de reflexió de Claret Serrahima i Cla-se sobre la seva pròpia feina i trajectòria.

És una aproximació subjectiva, incompleta i amb més intuïcions que certeses. Són més de 100 peces fetes al llarg de més de 25 anys. No és un sol llibre, son quatre llibres (Cap, Panxa, Mà i Peus) que se centren en diferents aspectes de la seva trajectòria: des del disseny més conceptual i estratègic als treballs més lliures i irreverents.

No és una retrospectiva d’un autor retirat, no és la photo finish de la seva carrera, és una ullada a un hiperactiu creador en ple període actiu amb el seu estudi clase bcn, tal i com ell mateix va dir quan va rebre el Premi Nacional de Cultura l’any 2010.

És un conjunt de retalls de la seva trajectòria professional, de treballs, d’obsessions i de troballes. Són fragments, peus, cap, panxa, mà que conformen una imatge –si no completa, sí aproximada- d’un creador gràfic, d’un protagonista de la ciutat i de la cultura i, per tant, tindrem la imatge gràfica com a línia narrativa que ens dibuixa, mai millor dit, el dissenyador, el comunicador, el cronista visual, l’artista vocacional, el fotògraf dibuixant, l’activista cultural, en definitiva, el narrador.

No és un llibre de teoria del disseny però és un llibre del qual hom pot extreure un munt de pistes, camins i estratègies per entendre el disseny i la comunicació.

Óscar Guayabero
Curador

Fitxa de compra a la Llibreria en línia

Altres títols d’Arts Santa Mònica a Publicacions de la Generalitat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s