En el batec del temps. Conferències de l’Any Maragall | Post de Pere Maragall i Xavier Montoliu

Cueja l’Any Maragall i heus aquí com a culminació de l’efemèride, aquesta edició que ja reuneix en la seva mateixa concepció una proposta de debat per propiciar la (re)lectura del pensament i obra d’aquest l’intel·lectual, de la difusió del llegat del qual podrem obtenir més informació al nou web Joan Maragall, ara ja a l’empara de l’Arxiu Joan Maragall.

Si els seus versos encara ens sorprenen i ens emocionen –¿és coincidència que el llibre es difongui coincidint amb la celebració de la tradicional festa de l’Ametller florit, 10 de febrer de 2013, on els admiradors es troben entorn la tomba del poeta a Sant Gervasi per llegir-hi poemes seus?– l’admiració pel Maragall ciutadà, cívic i compromès amb les transformacions del seu temps, en sintonia però també a l’avançada, s’imposa com a model de consciència social per a l’home d’avui.

Des de la independència de criteri s’hi plantegen nous codis de lectura que obren nous camins a la interpretació de les seves obres. No és una lectura purament erudita i acadèmica i per això mateix propicia l’actualització d’un llegat que es demostra, un cop més, inexhaurible, tal com correspon a un clàssic de la nostra literatura i del nostre pensament.

Temes com la tradició viva, la relació entre Espanya i Catalunya, la definició del paisatge, el seu interès per la llengua, les seves inquietuds espirituals, la ciutat i el poeta, la reescriptura del mite, o la introducció de corrents literaris europeus, són algunes de les propostes de debat que, des de l’estudi aprofundit i generós, trobareu en aquesta llibre.

Pere Maragall i Xavier Montoliu
Oficina de l’Any Maragall

Fitxa de compra a la Llibreria en línia

Altres títols sobre Joan Maragall a Publicacions de la Generalitat

Deixa un comentari