IeMed. Mediterranean Yearbook 2013 l Post de Jordi Padilla

Ara fa deu anys va veure la llum la primera edició de l’Anuari de la Mediterrània de l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed). Tot i les dificultats, enguany ha aparegut la desena edició d’aquesta publicació. En aquests deu anys, l’Anuari ha analitzat, per mitjà d’articles d’experts i dels annexos cronològics i estadístics nombrosos esdeveniments i transformacions algunes de les quals eren inimaginables fa deu anys.

En aquesta edició els temes clau que han merescut una especial dedicació són la guerra civil a Síria i les seves conseqüències geopolítiques, l’evolució de les transicions polítiques en els països àrabs i el paper dels mitjans de comunicació i les xarxes socials en aquests processos.

La publicació incorpora com a novetat un dossier central molt més ampli que la resta d’articles que estarà dedicat cada any a analitzar en profunditat un tema específic. Enguany aquest dossier ha esta dirigit per Lurdes Vidal, responsable de l’àrea de món àrab i mediterrani de l’IEMed, i ofereix una anàlisi dels principals actors (polítics o no) protagonistes de les transicions que estan vivint els països àrabs mediterranis.

L’Anuari també inclou un ampli apartat d’articles breus on es fa un repàs tant geogràfic (països i conjunts regionals) con sectorial (economia, cultura, població…) dels principals esdeveniments recents de l’àrea mediterrània.

Per altra banda, l’anuari es completa amb tot un seguit d’annexos que inclouen cronologies, requadres, mapes, estadístiques i, com a novetat d’aquest any, una sèrie de fitxes de tots els països que formen l’àrea mediterrània.

L’Anuari és una publicació coral, amb més de 50 autors internacionals de procedència i especialització diversa que ofereix una informació i anàlisi de la situació actual a l’àrea mediterrània.

Jordi Padilla
Coordinador de l’Anuari IEMed de la Mediterrània

Fitxa de compra a la llibreria en línea

Altres títols editats per l’Institut Europeu de la Mediterrània

Deixa un comentari