Lletres i vins de Catalunya: bibliografia i tasts de llengua l Post del Servei de Biblioteques

El Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya dóna suport a la nova edició del projecte “Biblioteques amb DO 2014” amb l’elaboració d’una sèrie de recursos bibliogràfics. El projecte pretén aparellar les lletres i els vins al servei de la promoció de la lectura i té com a eix de treball les 12 denominacions d’origen dels vins catalans.

Per reforçar aquest objectiu, el Servei de Biblioteques ha publicat l’obra Lletres i vins de Catalunya: bibliografia i tasts de llengua, amb la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística. El document té com a objectiu facilitar el treball bibliogràfic de les biblioteques i donar a conèixer la terminologia bàsica sobre la matèria; per això el seu contingut és doble: una bibliografia bàsica sobre la cultura del vi a Catalunya i un tast de llengua sobre aquest àmbit temàtic.

La bibliografia aplega dos continguts complementaris: d’una banda, un recull d’obres bàsiques disponibles al mercat que poden aportar al públic general elements instructius o d’esbarjo sobre la matèria; i de l’altra, una bibliografia històrica que pretén destacar els aspectes, els personatges i les institucions més representatius del món de la vinya i el vi de cada època.

La bibliografia disposa d’una edició impresa i d’una edició electrònica que gaudeix d’un interès especial, ja que la secció d’obres històriques facilita l’enllaç a la versió digital de la majoria dels documents referenciats.

Amb el tast de llengua es donen a conèixer l’origen dels noms de lloc de les denominacions dels nostres vins i la terminologia bàsica del sector en català, amb equivalències a altres llengües.

Jordi Llobet i Domènech
Servei de Biblioteques

Lletres i vins: bibliografia i tast de llengua  (en format pdf)

Altres títols sobre bibliografies a Publicacions de la Generalitat

Deixa un comentari