Gestió i impuls de les infraestructures II: Aigua l Post de Joan Antoni Santana

Aquest Informe del Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya (CTESC) aporta el valor afegit del consens dels agents socials en l’àmbit de l’aigua mitjançant un seguit de propostes elaborades a partir de l’anàlisi exhaustiva de la regulació, la planificació i la gestió del cicle de l’aigua i les infraestructures catalanes.

La informació i les propostes en l’àmbit de l’aigua contingudes en aquesta obra no podien ser més oportunes, atès que tot allò que estava projectat i planificat s’ha de revisar de nou.

Per què no valorar les instal·lacions que han contribuït al desenvolupament sostenible de Catalunya? Estaran ben mantingudes i seran suficients durant els períodes de sequera? Per què ha millorat l’estalvi i l’eficiència dels usos urbans i industrials de l’aigua? Què passa després d’una sequera?

L’Informe també respon els reptes que queden pendents i per què: la revisió de la planificació, la informació i la sensibilització, les polítiques destinades als usos agraris, la cessió i l’intercanvi d’usos de l’aigua, la reutilització, la integració de la dessalinització, les connexions a la xarxa, la fiscalitat de l’aigua, o l’avaluació del comportament per sectors.

Per respondre aquestes qüestions i més, l’Informe analitza l’aplicació de la Directiva marc de l’aigua a Catalunya; la quantitat, disponibilitat i qualitat de l’aigua; les dificultats per gestionar un país dividit en conques (la conca hidrogràfica de l’Ebre i les conques internes de Catalunya); l’evolució dels usos de l’aigua, però també dels embassaments, les potabilitzadores, les dessalinitzadores, les depuradores, les hectàrees regades, les inversions, els costos i el finançament, entre d’altres matèries.

Joan Antoni Santana Garcia
Doctor en Economia. Director del Gabinet Econòmic del CTESC

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s