La Revista Catalana de Dret Públic, 30 anys al servei del món jurídic català l Post del Servei de Recerca, Documentació i Publicacions de l’EAPC

Enguany, amb la publicació del número 50, la Revista Catalana de Dret Públic (RCDP), editada per l’Escola d’Administració Pública de Catalunya, compleix 30 anys.

La Revista va néixer l’any 1985 amb el nom d’Autonomies – Revista Catalana de Dret Públic, i en edició compartida entre l’Escola d’Administració Pública i l’Institut d’Estudis Autonòmics. De publicació quadrimestral, s’editava en català i en castellà. El seu primer director va ser Joaquim Tornos i Mas, i ja aleshores comptava en el consell de redacció amb persones de la talla de Tomàs Font i Llovet, Antoni Milian, Carles Viver i Pi-Sunyer o Joan Subirats. Joaquim Ferret, de 1987 a 2004, i Mercè Barceló, de 2005 a 2012, han estat els directors que l’han portat fins l’etapa actual, dirigida per Josep M. Castellà.

A partir de 2005, l’Escola d’Administració Pública n’assumeix l’edició en solitari i la Revista perd el nom d’Autonomies i passa a denominar-se únicament Revista Catalana de Dret Públic, per tal d’ampliar els seus horitzons i oferir un àmbit per a la difusió de la recerca i el debat intel·lectual en el camp del dret públic en totes les seves dimensions: l’autonòmica, l’estatal, l’europea i la internacional. Cada número inclou estudis de temes d’interès científic, amb la participació d’especialistes nacionals i internacionals en la matèria. Es publiquen aportacions relacionades amb qualssevol de les disciplines del dret públic català, espanyol, europeu i comparat. A més, fixa una periodicitat semestral i una acurada edició en suport paper i electrònic.

L’any 2012, la Revista fa un nou pas endavant i passa a publicar-se en format exclusivament electrònic i obert, amb la ferma intenció de posicionar-se en els índexs nacionals i internacionals i constituir-se com a referent en el seu àmbit. Fruit d’aquest treball ha estat l’atorgament, l’any 2014, del segell de qualitat a les revistes científiques de la FECYT (Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología). Actualment la revista també ofereix un blog que complementa l’edició semestral de la revista amb dos apunts setmanals d’anàlisi de temes d’actualitat, articles d’opinió i notícies rellevants dels àmbits de què tracta la Revista.

Us convidem a visitar la nostra Revista i a subscriure-us-hi de manera gratuïta. Properament, l’Escola organitzarà una jornada de celebració d’aquests 30 anys, amb la presència d’autors rellevants de l’àmbit del dret públic. Us hi esperem!

Leave a Reply