Illa Pedrosa. Comerç marítim i xarxes de redistribució en època tardorepublicana al Mediterrani centreoccidental l Post de Gustau Vivar

ILLA PEDROSAEl derelicte d’Illa Pedrosa fou el primer jaciment a Catalunya on es va realitzar un estudi d’arqueologia subaquàtica. Els treballs es van dur a terme entre els anys 1959 i 1975, però mai es va dur a terme un estudi en profunditat de les restes arqueològiques.

Com element arqueològic ha suscitat innombrables debats tant per les característiques del seu carregament, com per la cronologia de les peces recuperades, com per la activitat econòmica que portava a terme en el moment del seu enfonsament.

Degut al conjunt dels interrogants que plantejava, es va decidir no només obrir el treball del propi jaciment en si, reobrint-lo en 2002, sinó fer un estudi de tota la documentació generada entre els anys seixanta i setanta, així com tota la informació basada en l’estudi de tots els elements arqueològics, a partir de les anàlisis de les noves disciplines sorgides des de llavors.

Aquesta obra espera ser la monografia definitiva sobre els treballs realitzats en les restes arqueològiques recuperades a Illa Pedrosa. La seva finalitat és comprendre millor quina era la funció de la nau i sobretot donar una mica de llum al complex entramat de la xarxa de redistribució del comerç marítim al segle II aC. a les costes del nord-est peninsular.

Dr. Gustau Vivar
Director del Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya

Fitxa de compra a la llibreria en línia

Altres publicacions de la col·lecció Monografies del CASC

Deixa un comentari