La Guia dels criteris de classificació de la fusta en peu de Catalunya l post de Elisabeth Fernández

silvicultura-74

Eduard Correal, Dr. Enginyer de Forests de l’INCAFUST presenta un article dedicat a la  classificació dels peus de la fusta segons la seva qualitat per millorar els resultats silvícoles i el futur rendiment dels aprofitaments. La fusta en peu es ven sense classificar, directament al rematant, que és la persona que estima un preu conjunt per a tots els arbres segons criteris propis. La manca d’informació certa sobre la qualitat d’un lot empeny el comprador a oferir un preu d’acord amb la qualitat més baixa.

El Centre de la Propietat Forestal va establir quatre Aules de Transferència en el marc del projecte Life+Demorgest 2013-2017 per a pi roig, pi blanc, pinassa i roure, repartides arreu de Catalunya, com a eina de suport a la tasca de demostració i transferència.

Un cop engegades les formacions a les Aules de Transferència, es va detectar un gran desconeixement general sobre quins són els criteris a considerar per determinar la qualitat d’un arbre en peu. A les primeres pàgines de la revista es presenta la Guia dels criteris de classificació de la fusta en peu de Catalunya, estudi que sorgeix amb la necessitat de proporcionar a tècnics i silvicultors eines perquè puguin valorar quina és la destinació industrial òptima d’un arbre o una massa forestal.

De la mà de l’arquitecte Oriol Roselló  coneixerem la problemàtica amb què es troba l’arquitecte actual a l’hora d’utilitzar fusta local i quines són les possibles estratègies per tal d’incrementar-ne el seu ús.

Elizabeth Fernández
Responsable de Comunicació i Difusió
Centre de la Propietat Forestal

Revista silvicultura número 74

 

Deixa un comentari