La Guia d’estratègies de millora educativa, nova eina per incidir en la trajectòria educativa de les persones joves ǀ post de Mireia Vilamala

guia-educativaEs tracta d’una eina d’orientació i de suport adreçada a tots aquells professionals de joventut, càrrecs electes d’ens locals, representants d’entitats i altres professionals que vulguin impulsar actuacions per incidir en la trajectòria educativa dels i les joves.

La Guia ha estat promoguda per la Direcció General de Joventut  i s’ha elaborat de forma col·laborativa mitjançant un grup de treball d’una vintena de professionals de polítiques locals de joventut i d’educació, procedents de diverses institucions (ajuntaments, consells comarcals, Diputació de Barcelona i Generalitat).

El resultat de tot aquest treball és la Guia que us presentem, que recull un ampli conjunt d’estratègies educatives que es poden impulsar des de l’àmbit de les polítiques locals de joventut. Es basen en una visió oberta sobre la trajectòria educativa i partint de la premissa que l’educació és transversal i afecta totes (o bona part) les facetes de la vida de les persones joves: la cultura, l’ocupació, la salut, etc. No obstant això, i per evitar una excessiva dispersió de continguts, es focalitza en l’àmbit de l’escolarització formal i, molt especialment, en l’acompanyament a l’escolarització i a la transició escola-treball.

Hi trobareu un recull de propostes −concretament 35− que us poden ajudar a impulsar actuacions encaminades a millorar l’èxit en la trajectòria educativa dels i les joves. Es tracta d’un ventall de possibilitats prou divers per poder oferir respostes a les diferents realitats territorials.

La Guia es troba disponible en dos formats: un document PDF i un viquillibre, creat amb la idea de donar continuïtat al treball col·laboratiu i permetre que les propostes d’actuació puguin ser actualitzades amb les vostres aportacions. Així, aquest últim format inclou en cada una de les 35 actuacions un apartat d’experiències i recursos que no queden recollits al primer document.

Confiem, doncs, que aquest nou recurs que us presentem us sigui útil i us pugui servir per incidir en la trajectòria educativa de les persones joves i, alhora, millorar-la.

Mireia Vilamala
Tècnica dels programes d’Educació de l’Agència Català de la Joventut

Guia d’estratègies de millora educativa (pdf)

Viquillibre Estratègies de millora educativa

Deixa un comentari