Els acords de partenariat publicoprivat en complexos esportius municipals ǀ Post del Servei de Recerca, Documentació i Publicacions. EAPC

acords-de-partenariatL’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC) ha publicat la recerca Els acords de partenariat publicoprivat en complexos esportius municipals. Aprenentatges d’experiències amb dissenys i resultats dispars en municipis de menys de 20.000 habitants”. La publicació és el número 12 de la col·lecció Estudis de Recerca Digitals i ha estat dirigida pel professor del Departament de Salut i Gestió Esportiva a l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya, Andreu Camps, amb la coautoria de l’investigador Jordi Viñas.

Arran dels Jocs Olímpics de Barcelona 92 es va desenvolupar un model, pioner a Catalunya i al conjunt de l’Estat espanyol, de partenariat publicoprivat que ha permès afavorir l’accés a la pràctica esportiva a amplis segments de la població catalana. Al mateix temps s’ha consolidat una indústria especialitzada en la gestió d’equipaments esportius municipals.

Aquest “Model Barcelona” s’ha difós en municipis de menor volum de població on l’empresa gestora suportava, a més de les despeses d’explotació, una càrrega financera vinculada a la inversió inicial. En més d’una ocasió s’han produït problemes econòmics importants a causa de les desviacions en la previsió inicial. Aquesta problemàtica és la que estudia precisament la recerca d’Andreu Camps i Jordi Viñas: analitza l’origen del problema, com evoluciona al llarg del temps i quines conseqüències se’n deriven per trobar mecanismes de predicció del risc, de prevenció i models de resolució en cas de conflicte.

El treball inclou una anàlisi dels partenariats publicoprivats i el seu potencial en la provisió de serveis al món local, analitza fins a quatre casos reals, aporta conclusions i propostes d’actuació per al desenvolupament, seguiment i control d’un partenariat publicoprivat en un municipi petit, així com referències i un annex amb el protocol utilitzat per a l’anàlisi dels casos.

L’estudi s’ha dut a terme gràcies a les subvencions que anualment convoca l’EAPC per finançar treballs de recerca en gestió i administració públiques, i molt concretament en matèries relacionades amb la innovació, la racionalització, el govern obert, el control intern i la gestió dels recursos humans.

Els acords de partenariat publicoprivat en complexos esportius municipals (versió pdf) 

Deixa un comentari