Àlbum naturalista de micologia, de Josep Ribot i Calpe│Post de la Biblioteca de Catalunya

Album_micologia_blogJosep Ribot i Calpe (Barcelona, 1888 – 1974) va ser un dibuixant i pintor que va exercir durant el primer terç del segle XX en l’àmbit de les arts gràfiques.

La part més singular de la seva activitat artística la va consagrar a la realització d’una sèrie de làmines naturalistes en les quals va plasmar bona part de la flora micològica de Catalunya, fruit de la seva fascinació personal pels bolets.

La col·lecció ha estat donada el 2016 pels hereus de Josep Ribot a la Biblioteca de Catalunya, on romandrà, a partir d’ara, a disposició dels investigadors.

En les il·lustracions que ara es publiquen en aquest Àlbum naturalista de micologia, l’artista va exhibir el seu nivell tècnic més alt. Les imatges dels bolets destaquen per l’extrema fidelitat a l’original i per la minuciositat en el detall, en la composició i en la riquesa de matisos.

La col·laboració de la Societat Catalana de Micologia en aquesta publicació ha permès la classificació i descripció científica de les diferents espècies de bolets, aportant, així, un nou valor a un llibre artístic que sens dubte serà molt ben rebut pels amants de la natura.
album_micologia_p36-371

La Biblioteca de Catalunya du a terme una activitat persistent i constant de recuperació de l’obra original i editada que constitueix el llegat cultural i artístic de Catalunya en totes les seves manifestacions; la col·lecció de dibuixos de bolets de Josep Ribot n’és una mostra més, en la que es combinen el valor artístic i el científic.

La donació del Fons Josep Ribot és una aportació d’indubtable riquesa i singularitat que se suma als prop de quatre milions de documents del fons de la Biblioteca de Catalunya, entre els quals es troben ben representats dibuixants i il·lustradors catalans de diferent naturalesa i de totes les èpoques.

Fitxa de compra a a la llibreria en línia

Deixa un comentari