L’Agenda 2030: transformar Catalunya, millorar el món │ Post del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible

agenda 2030El setembre de 2015, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, un full de ruta amb 17 objectius globals i 169 fites associades per assolir com a molt tard l’any 2030.

El Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) ha publicat l’informe L’Agenda 2030: transformar Catalunya, millorar el món, on identifica els reptes estratègics de Catalunya de cara a l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). L’informe, aprovat el setembre de 2016, es publica ara en format paper per contribuir a la seva difusió.

Per a cada ODS, l’informe conté una breu diagnosi a escala mundial i europea, que serveix al lector per contextualitzar l’àmbit d’anàlisi relatiu a l’objectiu.  A continuació, fita per fita, s’incorpora una breu diagnosi del context català i s’apunten els principals reptes que se’n desprenen. Finalment, i a partir d’aquest contingut, s’inclou un apartat que apunta els reptes que el CADS considera cabdals en relació a l’ODS objecte d’anàlisi. La seva elaboració ha comptat amb la participació de 60 experts, a títol individual o en representació d’institucions del món socioeconòmic i de l’àmbit de la recerca a Catalunya.

L’informe constitueix un excel·lent referent pel que fa a la localització dels ODS i està considerat com a bona pràctica per la plataforma localizingthesdgs, impulsada per la Global Taskforce of Local and Regional Governments, el Programa de les Nacions Unides per als Assentaments Humans (ONU Hàbitat) i el Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD).

El Govern de Catalunya ha utilitzat aquest informe com a document de base per a l’elaboració del seu Pla Nacional per a la implementació de l’Agenda 2030, en el qual participen tots els departaments de la Generalitat.

L’informe està disponible a la pàgina web del CADS: cads.gencat.cat

Deixa un comentari