Nou veus reflexionen al voltant del govern obert │ Apunt de Jordi Rovira

govern obertEl cinquè número de la col·lecció Govern Obert, que porta per títol ‘Nou veus reflexionen al voltant del govern obert’, consta de nou entrevistes a persones expertes en temes de transparència i govern obert que, a través de les seves respostes, aporten una sèrie de qüestions que conviden al debat.

Els entrevistats són Raül Romeva –exconseller d’Afers i Relacions Exteriors, Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya, que va respondre les preguntes per carta des de la presó de Lledoners–, Gemma Calvet –ponent de la Llei de transparència i actualment directora de l’Agència de Transparència de l’Àrea Metropolitana de Barcelona–, Carlos Guadián –expert en govern obert i participació–, Karma Peiró –periodista–, Carles Ramió –expert en gestió i institucions públiques–, Iolanda Fresnillo –sociòloga–, David Fernández –ponent de la Llei de transparència, periodista i activista social–, Begoña Román –doctora en Filosofia– i Simona Levi –activista–.

En les entrevistes es tracten diferents aspectes que són analitzats des d’òptiques professionals ben diferents, ja que les nou persones entrevistades provenen d’àmbits professionals diversos, l’acadèmic, el polític, el periodístic i el de l’activisme.

Alguns dels aspectes que s’aborden són les virtuts i les mancances de l’actual Llei de transparència catalana, el canvi de paradigma –en l’Administració i en la societat– que suposa el govern obert, les perversions associades a l’impuls de la llei (com la xafarderia i la demagògia), l’associació entre major transparència i menys corrupció o la presa de consciència per part de la ciutadania en el dret a participar, malgrat que encara bona part de la ciutadania no utilitzi les eines que l’aplicació de la llei posa al seu abast.

Jordi Rovira
coordinador del llibre

Fitxa de compra a la llibreria en líniaText complet en PDF

Altres títols de la col·lecció Govern Obert

Deixa un comentari