Halar, cuina gitana a Catalunya │ Apunt del Pla Integral del Poble Gitano

mondongo_r

Halar, cuina gitana a Catalunya és un llibre de receptes que ens presenta i ens parla de la cuina gitana que es fa a Catalunya. Ho fa de dues maneres: primer, per mitjà de les principals receptes que les gitanes i els gitanos encara avui preparen a les seves cases en moments excepcionals de l’any, especialment per festes; i segon, a través del testimoni fotogràfic de les gitanes i gitanos que han participat en les sessions de recopilació de les receptes i, a les cuines de la Fundació Alícia, han preparat i tastat els plats.

Però aquest llibre és més coses. Així, ens parla del menjar de les gitanes i els gitanos, de manera que ens ofereix una gran oportunitat per saber més d’aquestes persones, del seu poble, de la seva cultura, de la seva història, de les seves tradicions, de la seva relació amb la terra i els aliments, de la seva manera de celebrar els grans moments. I, també, ens parla del lligam estret amb i des del nostre país: halar, per si algú no ho sabia, és una paraula gitana que els catalans i les catalanes utilitzem de forma habitual per referir-nos a l’acte de menjar.

fonoll_r

Les trenta receptes que trobareu són una selecció dels plats més autèntics de la cuina gitana que es prepara a Catalunya. Hi ha els elements de distintes cuines que es fusionen i s’integren des de la visió del poble gitano, donant com a resultat nous plats.

En resum, el receptari gitano a Catalunya és una bonica oportunitat de conèixer la cuina d’aquest poble, d’aprendre de les seves tradicions per mitjà del seu menjar, d’acostar-nos uns i altres des d’un àmbit nou, el de la cuina (que en els darrers anys ha guanyat molta força), preparant i tastant els seus plats, en els quals, per cert, reconeixerem molts sabors i aliments del nostre país.

A halar! I que vagi molt de gust.

Halar, cuina gitana a Catalunya (pdf)

halar

 

 

 

Fitxa de compra a la Llibreria en línia

 

Deixa un comentari