El Pla de l’Horta. Una vil·la d’època romana a Sarrià de Ter │ Apunt de Museu d’Arqueologia de Catalunya – Girona

pla de l'hortaDisposar de patrimoni històric és molt importat per a qualsevol societat. Tenir clar d’on venim, conèixer evidències d’allò que fèiem i de com ens relacionàvem entre nosaltres molts anys enrere, facilita saber el perquè de moltes de les maneres de fer i ser actuals. I d’altra banda ens ajuda a comprendre el present i a esbrinar cap a on volem que vagi la nostra comunitat.

Sarrià de Ter, per la seva ubicació estratègica dins l’itinerari de la Via Augusta i a tocar d’un dels millors punts per travessar el riu Ter, ha estat des dels seus inicis una terra de pas, un lloc on diferents civilitzacions s’hi han establert al llarg dels segles. No ha d’estranyar, doncs, que cada una d’aquestes cultures hi hagi deixat la seva empremta i hagi contribuït a configurar una comunitat plural i dinàmica.

Sarrià de Ter és dipositària d’un gran patrimoni històric. La història li ha atorgat aquest paper de preservar el llegat dels nostres avantpassats més antics i des de les diferents institucions  cal posar en valor aquesta vil·la romana del Pla de l’Horta i potenciar-ne al màxim la difusió tot vetllant per la seva conservació.

En el cas de la vil·la del Pla de l’Horta aquesta missió és fàcil ja que l’estat de conservació de les restes que queden de l’antic edifici parlen per si mateixes. Tot i això per facilitar-ne encara més la comprensió es publica aquest llibre que pretén ser una guia destinada a tots aquells que, sense ser experts en el món de la història i l’arqueologia, volen aproximar-se al coneixement de la vil·la del Pla de l’Horta.

Si aquest llibre serveix perquè aquells que el llegeixin coneguin millor el conjunt monumental del Pla de l’Horta ens donarem per satisfets. I si a més serveix perquè valorin la importància del ric patrimoni històric d’aquestes contrades ens haurà tocat la rifa.

Fitxa de compra a la Llibreria en línia

Deixa un comentari