Territoris humans, nodals i sostenibles │ Apunt de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

9788409110490Territoris humans, nodals i sostenibles és una novel·la visual en clau historicoartística, que es vertebra com un viatge en tren des del futur-present i fins al passat de la història dels 40 anys de Ferrocarrils. Escrita per Ricard Planas Camps, la novel·la està dirigida com si fos un llargmetratge i és un exercici de col·laboració entre els departaments de Territori i Sostenibilitat i de Cultura, seguint amb l’objectiu de potenciar les sinergies interdepartamentals.

L’obra s’estructura en tres grans blocs. En el primer, s’aporten articles de reflexió que versen sobre: la mobilitat del present i del futur de la mà d’un dels seus màxims especialistes, Pere Calvet, director general d’FGC i president de l’UITP (Unió Internacional de Transport Públic); el canvi climàtic i els seus efectes, de Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat; els objectius claus d’FGC i les persones en el centre de l’equació, del president d’FGC, Ricard Font; i es tanca el bloc amb una aproximació a la relació entre cultura i ferrocarrils de la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga.

Un segon bloc, de marcat deix artístic, explica com l’art fixa la memòria històrico-visual d’un país. En aquest bloc es presenten quatre microviatges cap al nord, sud, est i oest de Catalunya i que expliquen narratives sobre el present del territori. Aquest apartat s’acaba amb un dossier de 80 pàgines amb tots els relats guanyadors del concurs literari que ha organitzat Ferrocarrils durant la seva història. Són experiències sobre el viatge amb tren i tot el que simbolitza aquest món.

El tercer gran apartat, és on trobem els cronogrames gràfics sobre la història de Ferrocarrils, el passat fet esquema visual per tenir una millor visió global d’una història.

Fitxa de compra a la Llibreria en línia

Deixa un comentari