Tarraco MNAT. Exposició de síntesi │Apunt del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona

9788493812768El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona amplia els recursos divulgatius de l’exposició de síntesi TARRACO/MNAT, ubicada al Tinglado 4 del Moll de Costa, amb un catàleg en dues edicions: català/anglès i castellà/francès.

El catàleg presenta un recorregut cronològic de l’exposició a partir dels textos elaborats per l’equip de conservadors del museu, Josep Anton Remolà i Pilar Sada, amb la col·laboració de la també conservadora Montse Perramon i Ester Ramon,  així com el recull de les dues-centes set peces més representatives del fons del MNAT. També inclou la informació gràfica i una àmplia selecció d’imatges del muntatge museogràfic.

TARRACO/MNAT s’estructura en vuit àmbits. El primer, Una història suggeridora, convida els visitants a realitzar una mirada nova sobre el patrimoni i sobre la història. Després de l’àmbit introductori, es dona pas als vuit segles d’història de Tàrraco que s’expliquen a través dels següents sis àmbits: El domini de la Mediterrània: Hispània en l’òrbita del món romà, De base militar a capital d’August, L’esplendor del segle II: un projecte urbà a imatge de Roma; Una ciutat viva, Les vil·les i el món rural, Crisi i transformació. Clou el recorregut expositiu l’àmbit Tarraco, quanta fuit que ofereix una nova mirada al patrimoni arqueològic i a les col·leccions del museu absolutament contemporània. A través de l’obra d’11 fotògrafs s’exposa una nova mirada sobre les col·leccions del museu.

L’exposició de síntesi TARRACO/MNAT s’emmarca en el projecte de reforma del museu, dins d’un projecte comú de la Generalitat de Catalunya, a través de l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural, i l’Ajuntament de Tarragona, de posada en valor del patrimoni romà de la ciutat. El museu, que va tancar les seves portes l’any 2018 per iniciar la primera fase de les obres d’adequació, s’instal·la amb aquesta mostra al Tinglado 4 del Moll de Costa, per continuar donant servei a la ciutadania fins a la finalització de les obres.

Fitxa de compra a la Llibreria en línia:

[CAT-ENG] Tarraco MNAT. Exposició de síntesi. Synthesis exhibition

[ ESP-FRA] Tarraco MNAT. Exposición de síntesis. Exposition de synthèse

 

Deixa un comentari