Liber Amicorum. A Francesc Fontbona, historiador de l’art │ Apunt del Departament de Cultura

9788439398592El llibre Liber Amicorum. A Francesc Fontbona, historiador de l’art ha estat editat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per rendir un merescut homenatge acadèmic a Francesc Fontbona, per l’estudi de l’art català del s. XIX i la primera meitat del segle XX. El seu treball, per tant, ha servit no només per ressaltar la importància del Modernisme com un dels moviments més importants de la nostra terra, sinó també per conèixer el treball de nombrosos artistes. De coneguts, com Gaudí, Picasso, Subirach o Joaquim Mir, i d’altres no tan coneguts, però que alhora han ajudat a generar una estructura molt sòlida del panorama, esperit i  personalitat del seu treball.

Els seus amics parlen d’ell com d’algú proper, amb una personalitat analítica acompanyada d’un esperit creatiu, una memòria bibliogràfica i vinculat sempre al món de la cultura i, per tant, directament proper al sector i a la seva gent. Un dels trets principals és el seu interès multidisciplinari, apassionat per l’obra artística, urbanística, arquitectònica, escultòrica, pictòrica o gràfica i el seu interès per treballar de cara al públic, exportant i posant en comú el seu treball per conscienciar la conservació de les obres. En tot cas, us recomanem la lectura de Liber Amicorum perquè és imprescindible conèixer la seva figura i la seva dedicació a l’estudi del Modernisme, un estudi que va de l’any 1973 al 2016, és a dir, més de 40 anys.

Fitxa de compra a la Llibreria en línia

Deixa un comentari