Bon govern i integritat pública contra la corrupció │ Apunt de la Secretaria de Transparència i Govern Obert, Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència

governobertBon govern i integritat pública contra la corrupció és una publicació que recull nou articles d’experts i acadèmics sobre la relació de la corrupció amb diferents àrees de la governabilitat, com ara la contractació, la direcció pública, o la qualitat institucional, entre d’altres. Els articulistes destaquen els punts més complexos a l’hora de fomentar la integritat pública i estableixen també algunes recomanacions. En resum, es tracta d’una publicació que ofereix diferents perspectives útils per a l’Administració a l’hora d’establir mesures de foment de la integritat. L’edició d’aquest llibre s’emmarca en el procés d’elaboració de l’Estratègia de lluita contra la corrupció i per al foment de la integritat pública, aprovada pel govern el gener de 2020.

La manca de confiança en les institucions, sobretot per sota d’un determinat llindar, no és innòcua per al bon funcionament de les institucions públiques. Tot al contrari, és un fre per a la qualitat de la democràcia, per a l’estat del benestar i per a la justícia social.

Els autors han estat seleccionats en funció de la seva expertesa en la temàtica. D’una banda, s’enfoca l’anàlisi en organismes i instruments pròpiament institucionals que ajuden a combatre la corrupció. Hi trobareu referències en els interessants articles d’Òscar Roca, Miquel Salvador, Agustí Cerrillo, Laura Chaqués, Elena Costas i Víctor Lapuente. De l’altra, s’hi inclouen eixos transversals i altres perspectives, les de fora de les institucions, per tal de completar el panorama amb la visió d’actors externs però igualment implicats en el foment de la integritat gràcies a Tània Verge, Anna M. Palau, Pilar Sorribas-Navarro, Jordi Muñoz, Simona Levi i Míriam Carles.

Fitxa de compra a la Llibreria en línia  │ Text complet en pdf

Versió en castellà  (pdf)│ Versió en anglès (pdf)

Altres publicacions de la col·lecció Govern Obert

Deixa un comentari