Revista Eix núm. 9, juny 2020 │ Apunt del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) i el seu Sistema Territorial han publicat el novè número de la revista Eix. Cultura industrial, tècnica i científica.

Aquest número 9 d’Eix dedica el dossier central a les “indústries del rentar”: del safareig a la rentadora, i fa un recorregut per la història d’indústries relaciones amb el rentat, algunes de les quals van tenir un fort arrelament al nostre país. Inclou, a més, una visita guiada al Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia de la mà del xef del restaurant Via Veneto, David Andrés, i articles dedicats als forns de La Rajoleta, com a referent de la ceràmica industrial del modernisme, i a la Berguedana i l’espionatge industrial.

També, destaquen l’entrevista a la historiadora i geògrafa Mercè Tatjer, sobre la història de Barcelona, dins la vessant de la defensa del patrimoni industrial, i una ruta per Vilanova i la Geltrú per conèixer la seva tradició marinera i el desenvolupament industrial que va comportar-hi l’arribada del ferrocarril.

A més, presenta articles dedicats al coworking en fàbriques, a la colònia industrial química de Flix, a la vida i la navegació a la vora de l’Ebre, a rutes culturals europees de patrimoni industrial, a la marca de motos Rieju i un viatge per Carbònia, la ciutat minera promoguda per Mussolini a Sardenya.

La revista Eix s’adreça al públic en general i també als estudiosos; ofereix el contingut d’una manera planera, moderna i rigorosa. La revista es pot adquirir als punts de venda, fer-se’n subscriptor o consultar-la a les biblioteques subscriptores.

Més informació: mnactec.cat

Fitxa de compra a la Llibreria en línia

Fitxa de compra altres números de la revista

Xarxa de Llibreries Acreditades de la Generalitat de Catalunya

Deixa un comentari