Som natura. El repte de l’antropocè │ Apunt de Josep Planas

Amb motiu de l’exposició SOM NATURA, que va ser produïda pel Museu de Ciències Naturals de Barcelona i el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, i exposada en el mateix museu durant l’any 2019, es va editar la publicació Som Natura. El repte de l’Antropocè que complementava la informació que s’hi podia extreure, la qual era molt planera per facilitar-ne la comprensió.

L’exposició SOM NATURA buscava fer aflorar les emocions i la curiositat per conèixer més a fons les problemàtiques ambientals a Catalunya i a tot el planeta. S’hi trobava una informació bàsica de cada apartat de manera que la publicació aporta un conjunt d’informació que facilita l’aprofundiment en cadascun dels temes en que es trobava dividida l’exposició.

Així, el llibre té sis capítols: el funcionament de la biosfera, la xarxa de la vida, la biodiversitat a Catalunya, els límits d’un planeta únic, sentir la natura, i acaba amb un capítol – actuem! – que mostra les diverses possibilitats que té la ciutadania per poder col·laborar en la conservació i millora de la natura i el seguiment dels fenòmens naturals, amb una dedicació especial als projectes de ciència ciutadana.

Cadascun d’aquests capítols es desenvolupa mitjançant una sèrie d’articles d’una trentena de reconeguts científics i pensadors, coordinats pel Dr. Jaume Terrades i el Dr. Carles Castell.

En definitiva, una publicació molt amena, de lectura fàcil, que dona al lector unes pinzellades rigoroses, i amb força dades, de les problemàtiques ambientals en què ens trobem immersos actualment i de com podem col·laborar per intentar redreçar la situació.

Josep Planas
Departament de Territori i Sostenibilitat

Fitxa de compra a la Llibreria en línia

Xarxa de Llibreries Acreditades de la Generalitat de Catalunya

Deixa un comentari