Llibres sobre llibres per sant Jordi! Apunt de Publicacions de la Generalitat

Sant Jordi 2021: selecció de llibres sobre llibres publicats per la Generalitat de Catalunya.

800 anys de cultura catalana. 44 llibres / 800 años de cultura catalana. 44 libros / 800 Years of Catalan Culture. 44 Books

Recorregut per la història de la cultura catalana dels darrers 800 anys -des del naixement de les literatures romàniques fins als nostres dies- a través de les ressenyes i les reproduccions de fragments de les edicions originals de 44 llibres excepcionals. La selecció de títols, elaborada pel doctor Joaquim Molas, comprèn veritables tresors literaris d’autors com ara Ramon Llull, Ausiàs March, Joanot Martorell, Jacint Verdaguer, Víctor Català, Joan Salvat-Papasseit, Carles Riba, Salvador Espriu o Josep Pla, entre d’altres. Testimoni imprès d’una cultura oberta, en expansió, de vocació alhora mediterrània, europea i universal, deutora d’altres civilitzacions amb les quals ha tingut contacte i respectuosa amb totes elles.

Fitxa de compra a la Llibreria en línia

Història del llibre i la lectura

Aquesta publicació recull les aportacions de diversos experts en el camp de la història del llibre fetes en les primeres jornades internacionals organitzades per l’Arxiu Nacional de Catalunya i la Biblioteca de Catalunya, i celebrades a Sant Cugat del Vallès els dies 4 i 5 de maig de 2006.

 Fitxa de compra a la Llibreria en línia

Catàleg del Museu del Llibre Frederic Marès

Catàleg-inventari que recull la totalitat de la impressionant col·lecció bibliogràfica que Frederic Marés donà a la Biblioteca de Catalunya. Cal destacar, entre d’altres, la col·lecció monogràfica sobre Ramon Llull, amb els còdexs i primeres impressions presidides per un retaule del segle XIV, representació antiga del beat.

Fitxa de compra a la Llibreria en línia

Col·leccions privades, llibres singulars. Exposició a la Biblioteca de Catalunya, novembre 2005

Catàleg il·lustrat de l’exposició de referència dedicada a la bibliofília, que inclou diversos articles sobre aquesta disciplina, a més d’un resum de la bibliofília catalana.

Fitxa de compra a la Llibreria en línia

Editat, exposat. La fotografia, del llibre al museu

Editat, exposat. La fotografia, del llibre al museu

Catàleg il·lustrat de l’exposició de referència en què s’inclouen obres de fotògrafs tan prestigiosos com ara William Klein, Larry Clark o Xavier Miserachs entre altres.

Fitxa de compra a la Llibreria en línia

L’exaltació del llibre al Vuitcents. Art, indústria i consum a Barcelona

Aquest volum és el fruit d’un curs dedicat al llibre del segle XIX amb motiu de la celebració de l’Any del Llibre i de la Lectura. Diversos especialistes en la matèria debatiren entorn d’aspectes tan heterogenis com l’art, la indústria i el consum del llibre a Barcelona en un moment, el segle XIX, en què el llibre va ser un protagonista cultural clau per la seva difusió, la pluralitat, les imatges, el gran nombre de nous lectors, la divulgació i la transmissió de coneixements i noves línies de pensament, introductor de la modernitat, vehicle d’oci… en una paraula, eina de progrés.

Fitxa de compra a a la Llibreria en línia

Història del llibre manuscrit a Catalunya

Història del llibre manuscrit a Catalunya

Aquesta obra fa un recorregut per la història del llibre al nostre país, des de l’imperi romà fins a l’aparició de la impremta. Ens mostra aspectes que coneixem poc i que interessaran, de ben segur, no solament els cercles especialitzats sinó a totes les persones que estimen el llibre i la seva història.

Fitxa de compra a la Llibreria en línia

Inventari dels llibres sacramentals de l'Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona

Inventari dels llibres sacramentals de l’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona

Inventari dels llibres de sagraments -baptismes, matrimonis, òbits, confirmacions i compliment pasqual- de gairebé un centenar de parròquies, que es conserven a l’Arxiu Històric Diocesà de Tarragona.

Fitxa de compra a la Llibreria en línia

llibre com a obra d'art a la Catalunya vuitcentista, 1850-1910/El

El llibre com a obra d’art a la Catalunya vuitcentista, 1850-1910

Edició de la tesi doctoral de Pilar Vélez, Premi Fundació Güell 1988, en què ens ofereix un viatge per la història del llibre exigentment manufacturat i il·lustrat, independentment del seu contingut, a la Catalunya vuitcentista.

Fitxa de compra a la Llibreria en línia

llibre manuscrit a Catalunya. Orígens i esplendor/El

El llibre manuscrit a Catalunya. Orígens i esplendor

Aquesta obra fa un recorregut per la història del llibre al nostre país, des de l’imperi romà fins a l’aparició de la impremta, i ens mostra aspectes que coneixem poc: com eren els llibres, com i qui els escrivia i els il·lustrava, de què tractaven, qui els llegia, com es guardaven en biblioteques, etc. Acompanyen el text més de 200 il·lustracions procedents de llibres catalans que es conserven tant a casa nostra com en països d’arreu del món.

Fitxa de compra a la Llibreria en línia

Llibres contra bombes. Història d'un Bibliobús

Llibres contra bombes. Història d’un Bibliobús

Tercer volum de la col·lecció “Memòria dibuixada”, del Memorial Democràtic, que ofereix històries plenes de valors humans, de persones que van viure situacions extremes, amb l’objectiu de reconèixer la valentia i l’esforç dels seus protagonistes i, alhora, transmetre aquests valors humans a les generacions presents i futures perquè puguin conèixer, reflexionar i aprendre. Aquest tercer número és un relat il·lustrat sobre la presència de la lectura com a eina d’esbarjo i culturització als fronts del Segre i de l’Ebre durant la Guerra Civil. Els republicans van promoure la cultura i l’alfabetització mitjançant un bibliobús, una veritable biblioteca sobre rodes que repartia llibres als soldats en el marc d’un escenari bèl·lic i perillós.

Fitxa de compra a la Llibreria en línia

Llibres de cuina a Catalunya. Exposició al Palau Robert, Barcelona, de l'1 de juny al 25 de setembre de 2005

Llibres de cuina a Catalunya. Exposició al Palau Robert, Barcelona, de l’1 de juny al 25 de setembre de 2005

Catàleg de l’exposició Llibres de Cuina a Catalunya, una selecció de la literatura gastronòmica del país que s’inicia amb el “Llibre de Sent Soví”, receptari datat el 1324.

Fitxa de compra a la LLibreria en línia

llibres de Zush/Els

Els llibres de Zush

Catàleg de l’exposició que, amb el nom d'”Els llibres de Zush”, se celebrà al Centre d’Art Santa Mònica, de Barcelona, el juny – juliol de 1989. Es tracta, doncs, d’un recull ampli de l’obra del dibuixant Zush en els seus últims vint anys de producció que ha estat definida com a consciència laica de l’art, fantasia que espia la realitat i memòria que intenta desbordar la servitud del temps.

Fitxa de compra a la Llibreria en línia

Llibres i papers de Rosa Leveroni: catàleg de l'arxiu literari

Llibres i papers de Rosa Leveroni: catàleg de l’arxiu literari

Catàleg de l’arxiu literari d’una de les poetesses més rellevants de la literatura catalana. Cessada del seu lloc de treball a la biblioteca universitària el 1939, dedicà la resta de la seva vida a la creació literària, encara que fou relativament poc coneguda. L’interès per la seva obra ha augmentat en els darrers anys i aquesta publicació hi vol contribuir posant a l’abast dels estudiosos el catàleg complet, cedit a la Biblioteca de Catalunya poc després de la seva mort.

Fitxa de compra a la Llibreria en línia

paraula figurada. La presència del llibre a les col·leccions del MNAC/La

La paraula figurada. La presència del llibre a les col·leccions del MNAC

En l’any declarat del Llibre i la Lectura, el MNAC ha volgut col·laborar-hi mostrant la presència del llibre en la societat catalana i europea tal com la pintura i l’escultura la recullen, tot oferint al visitant una altra lectura de l’obra d’art dirigida a una interpretació sobre el significat concret que llibre i escriptura adquireixen en l’obra.

Fitxa de compra a la Llibreria en línia

Typographica: l'edició catalana, del llibre incunable al 1939

Typographica: l’edició catalana, del llibre incunable al 1939

Catàleg de l’exposició homònima celebrada a Barcelona el 1996, amb motiu de la celebració del centenari de la fundació de la Unió Internacional d’Editors i alhora del seu 25è Congrés. Reproducció d’algunes obres especialment significatives per la seva antiguitat o per la seva raresa.

Fitxa de compra a la Llibreria en línia

Deixa un comentari