Montserrat Abelló. La ploma als dits, delit de paraules. Jornada d’estudi │Apunt de la Institució de les Lletres Catalanes

La Generalitat de Catalunya va acordar commemorar l’any 2018, entre d’altres, el centenari del naixement de Montserrat Abelló (Tarragona, 1918 – Barcelona, 2014), una efemèride dissenyada des de la Institució de les Lletres Catalanes i coordinada amb els fills de la poeta i traductora.

Concebuda com un acte cardinal de l’Any Montserrat Abelló, la Jornada d’estudi «Montserrat Abelló. La ploma als dits, delit de paraules» va ser organitzada per la Institució de les Lletres Catalanes en col·laboració amb l’Institut d’Estudis Catalans i va tenir lloc el 29 de novembre de 2018.

L’objectiu de la jornada pretenia vertebrar el fet poètic i traductològic d’Abelló, esdevingut un tot creatiu. Aquest encontre acadèmic va comptar amb la participació de crítics, traductors, especialistes nacionals i internacionals de reconegut prestigi en l’hermenèutica d’Abelló, així com també amb aportacions de veus més joves deixebles de l’autora.

Les contribucions del volum pertanyen a Eva Bru-Domínguez, Helena Buffery, Lluïsa Julià, Mireia Lleó, Fina Llorca, Elisenda Marcer, Andrea Montoya, Laia Noguera, Francesc Parcerisas, Caterina Riba, Agnès Toda, Dolors Udina, i Ester Pou que, com a coordinadora de la Jornada, ha estat la curadora de l’edició.

A més d’aquests articles, el llibre ve encapçalat pel pòrtic de la consellera de Cultura, Àngels Ponsa i la introducció de la comissària de l’Any, Laura Borràs. Val la pena assenyalar que el volum conté també tres fotografies en blanc i negre de Montserrat Abelló realitzades pel fotògraf Toni Vidal a l’estudi barceloní de l’escriptora.

Fitxa de compra de la Llibreria en línia

Altres publicacions de la col·lecció Lletres Catalanes

Xarxa de Llibreries Acreditades de la Generalitat de Catalunya

Deixa un comentari