Artigau. Cròniques d’una realitat, 1965-1977 │ Apunt de Roser Asparó

El catàleg de l’exposició Artigau. Cròniques d’una realitat, 1965-1977 mostra la primera etapa de la trajectòria de més de cinquanta anys de Francesc Artigau (Barcelona, 1940), un dels principals representants de l’anomenat pop art català.

Comissariada per l’historiador de l’art Sergi Plans i produïda pel Museu d’Art de Girona, l’exposició se centra en els inicis de l’activitat artística de Francesc Artigau, un període comprès entre els anys entre la seva primera exposició en una galeria comercial i les primeres eleccions democràtiques a l’Estat espanyol, l’any 1977. L’obra d’aquest primer moment, principalment pictòrica, recupera els entorns quotidians com a elements de denúncia social i política de l’època del desarrollismo i esdevé una crítica de l’Espanya de finals de la dictadura Franquista, que entreveu tints de la societat de consum però que encara està mancada de moltes llibertats.

El catàleg que acompanya l’exposició recull la totalitat de les obres exposades –més d’una vuitantena–, la majoria inèdites per al gran públic. Així mateix, comprèn un recull de textos de diferents experts en l’obra de Francesc Artigau com el mateix comissari Sergi Plans, l’escriptor Julià Guillamon o l’artista i professora de dibuix a EINA. Per acabar, el catàleg també recupera un article sobre l’artista de l’enyorat Manuel Vázquez Montalbán.

Roser Asparó Pedragós
Publicacions Museu d’Art de Girona

Fitxa de compra a la Llibreria en línia

Xarxa de Llibreries Acreditades de la Generalitat de Catalunya

Deixa un comentari