75 anys. Els cursos d’arqueologia d’Empúries (1947-2021) │ Museu d’Arqueologia de Catalunya

El Museu d’Arqueologia de Catalunya ha editat el llibre del 75 aniversari dels Cursos d’Arqueologia d’Empúries (1947-2021), que commemora una fita històrica en el panorama arqueològic del nostre país i en l’àmbit internacional, constitueix un merescut reconeixement a la seva singularitat, significació i, també, a la seva aportació a la consolidació i desenvolupament de l’arqueologia catalana i espanyola durant els darrers 75 anys.

La publicació s’estructura en tres grans apartats. El primer, titulat “una mirada a la història i al significat dels cursos” consta de cinc articles, centrats, d’una banda, en explicar la història dels cursos, el context polític i institucional de la seva posada en marxa i algunes vivències i, de l’altra, en presentar iniciatives similars i en reflexionar sobre el paper d’aquests cursos com a complement de la formació universitària.

Els autors d’aquests treballs són, Pere Castanyer, Elisa Hernández, Marta Santos, Joaquim Tremoleda, Carme Oliveras, Francisco Gracia, Josep Maria Nolla, Darío Bernal, Alicia Arévalo, Ángel Muñoz i Miquel Ángel Cau.

El segon apartat està dedicat íntegrament a les cròniques de cadascuna de les edicions dels cursos, destacant els aspectes més significatius sobre l’organització, el programa de treball, els professors convidats i les activitats realitzades. El volum d’informació aplegada és considerable i destaca, sobretot, la gran quantitat d’imatges fotogràfiques que il·lustren el caràcter únic i la significació especial que, d’ençà la primera edició i fins la última, han tingut sempre aquests cursos.

La tercera part correspon a la relació dels participants en els 75 anys dels Cursos, organitzada en tres llistats: el de les persones que han format part de l’organització, el dels professors i, finalment, el dels alumnes. Les xifres parlem per sí mateixes i són una prova més de l’extraordinari valor que té poder celebrar aquest 75 aniversari.

Fitxa de compra a la Llibreria en línia

Xarxa de Llibreries Acreditades de la Generalitat de Catalunya

Deixa un comentari