Periscopi. Recorregut i realitats de l’art penitenciari a Catalunya │ Apunt d’Ángela Martínez i Sònia Marco

L’art com a eina d’expressió ha existit durant tota la història de la humanitat. L’ésser humà l’ha fet servir responent en cada moment a diferents necessitats. A les presons de tot arreu, històricament es poden trobar dibuixos als murs de les seves cel·les, cançons fetes per les persones internes, escrits…

Des de fa més de trenta anys, les presons catalanes compten amb professionals de diferents disciplines artístiques que acompanyen el seu alumnat dels tallers en els seus processos creatius.

Aquesta publicació mostra algunes de les experiències artístiques que són el reflex de la construcció d’un model propi, un lloc clau dins la presó i el model de rehabilitació català: els tallers artístics. A través de la comunitat de pràctiques (CoP) gestem uns tallers en xarxa habitats per persones que intercanvien idees i fan projectes conjunts.

Reflex de tot això és aquesta edició que us presentem, fruit d’un mosaic d’experiències, algunes de les quals dins el context de la COVID-19.

A través d’aquest Periscopi volem mostrar la realitat artística de les presons i destacar la importància de l’art com a eina de reinserció.

Ángela Martínez Peinado i Sònia Marco Pla
Tècniques artístiques de centres penitenciaris
Coordinadores editorials

Fitxa de compra al a Llibreria en línia

Xarxa de Llibreries Acreditades de la Generalitat de Catalunya

Deixa un comentari