La transversalitat a l’àmbit comunitari │ Apunt d’Ana Nogueras i Robert Gimeno

Treballar des de la transversalitat és un objectiu i una estratègia alhora. Aquest llibre parla del treball transversal a l’àmbit local i la seva importància en el desenvolupament de l’acció comunitària.

Parteix de l’experiència i la trajectòria del programa de Prevenció i Mediació Comunitària (PMC) del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, en el seu treball de suport, assessorament i acompanyament, en temes de prevenció i gestió de conflictes amb infants i joves, a un centenar de municipis i una dotzena de consells comarcals de Catalunya, des de la seva implantació el novembre de 2004.

En els dos primers capítols, es proposa una definició i una reflexió sobre la transversalitat com a mètode de treball, tal com s’entén des del programa de PMC i com s’ha vingut practicant durant tots aquests anys. Una fórmula que ha promogut el desenvolupament de nombroses iniciatives transversals en diversos municipis i dels quals es recullen alguns exemples en el capítol 3.

Moltes d’aquestes iniciatives van néixer, coincidint amb la creació el 2018, de la comunitat de pràctica, la “CoP transversalitat”, emmarcada dins de les activitats del Centre d’Estudis Jurídics i de Formació Especialitzada i alguns dels seus membres han col·laborat en la seva redacció.

El capítol 4 hi ha un relat extens de l’experiència de Castell-Platja d’Aro, un municipi que va fer una aposta decidida per un model de treball basat en el vincle i la relació, que posa davant de tot el valor humà i amb el qual el programa de PMC ha tingut una col·laboració important.

En el capítol 5, es fan unes darreres consideracions que mostren el camí a seguir i tota la feina que encara hi ha pel davant.

Ana Nogueras Martín i Robert Gimeno Vidal
Membres de l’Equip de Prevenció i Mediació Comunitària del Servei de Mediació
i Assessorament Tècnic del Departament de Justícia
Autoria i coordinació editorial de la publicació

Fitxa de compra a la Llibreria en línia

Xarxa de Llibreries Acreditades de la Generalitat de Catalunya

Deixa un comentari