Violències i renacionalitzacions en territoris ocupats (1920-1945). Anàlisis comparatives europees │ Apunt del Memorial Democràtic

La Fundació Carles Pi i Sunyer, el Memorial Democràtic i el CEDID-UAB van organitzar el seminari Violències i re-nacionalitzacions en territoris ocupats (1920-1945): anàlisis comparatives. D’Espanya a Eslovènia, passant per Itàlia i França del 20 al 22 d’octubre de 2021.

El seminari, dirigit a especialistes en la temàtica, va tractar, de manera comparativa, com van viure’s i patir els processos d’agressió i ocupació militar externa a diferents països. Tots ells tenen en comú l’ocupació militar, la cronologia (final de la Gran Guerra 1914-1918), l’Europa d’Entreguerres (1918-1939) i la Segona Guerra Mundial (1939-1945), i la zona d’influència, el Mediterrani.

Aquesta publicació és el recull de les intervencions dels especialistes Francesc Vilanova, Andrea Di Michele, Felip Martel, Andrew Dowling, Ludger Mees, Ramón Villares, Olívia Gassol Bellet, Xavier Juncosa i Carles Santacana. Nacionalització, renacionalització, feixistització, ocupació, violències, potser genocidi cultural, són termes que es repeteixen i s’expliquen de maneres diferents al llarg de les pàgines d’aquest llibre. Les dècades centrals del segle XX europeu continuen essent un dels escenaris històrics més complexos de la història contemporània.

Fitxa de compra a la Llibreria en línia

Xarxa de Llibreries Acreditades de la Generalitat de Catalunya

Deixa un comentari