Camins de llibertat. Guia de senders dels maquis. Ruta Jové-Gros de Prats de Molló a Manlleu │ Apunt del Memorial Democràtic

Aquesta guia dona a conèixer els itineraris dels maquis que, sortint de Prats de Molló, s’encaminaven de nit cap al sud, travessant el Ripollès, la Garrotxa i Osona. El sender és fruit d’una llarga i aprofundida tasca de documentació de l’Amical Antics Guerrillers de Catalunya, amb recerca d’arxius, treball de camp, relats i informes de guerrillers i guies de passos, dels que se n’aporta la biografia, i la descripció de l’itinerari escrita pel guia Josep Gros.

Els indrets que la guia proposa, doncs, són molt més que belles i bucòliques estampes naturals. Són itineraris carregats de memòria, d’una història recent invisibilitzada per a les generacions actuals. Des de les dècades fosques dels quaranta i cinquanta del segle xx la fesomia del paisatge ha canviat, però els senders i passos continuen sent els mateixos que els maquis van caminar en la seva lluita clandestina per derrocar el règim franquista.

Amb l’objectiu de divulgar la memòria democràtica de la lluita guerrillera contra el franquisme i promoure un oci turístic de proximitat i èticament compromès, al caminar resseguint les passes dels maquis, els paisatges cobren un sentit i una riquesa inesperada. Un llibre que ens acosta a aquelles persones que combateren, en aquest cas militarment, contra el franquisme i que ens recorden que som hereus de moltes lluites passades, per conquerir un món més lliure, just i democràtic.

Fitxa de compra a la Llibreria en línia

Xarxa de Llibreries Acreditades de la Generalitat de Catalunya

Deixa un comentari