Los pobles dels rius │ Apunt de David Garcia i Rubert

Los pobles dels rius és un llibre que busca transportar el lector, a través de les imatges, fins a un passat tan desconegut com enigmàtic i encisador: l’època en què a les terres dels rius Ebre, Sénia, Matarranya, Algars, Guadalop i Bergantes, és a dir, en el punt de la confluència entre les actuals Catalunya, País Valencià i Aragó, hi van viure els Pobles dels Rius.

Els Pobles dels Rius van ocupar aquests territoris just abans del període ibèric, aproximadament durant els segles VIII i VI aC, fa més de 2.500 anys. I malgrat l’antiguitat, van ser uns pobles que ens han llegat un patrimoni i unes històries espectaculars. Són els primers, per exemple, que van fer servir els objectes de ferro. També els primers que a casa nostra van tastar per primera vegada el vi, o l’oli d’oliva. També van construir grans residències, potents fortificacions, grans poblats. I també foren els primers que van establir contactes internacionals de manera estable, concretament amb els fenicis. Van ser uns pobles tan importants per a la nostra història com desconeguts per al gran públic. És el moment que tothom els conegui.

El llibre té una voluntat divulgativa, i és per això que hem apostat per donar la major part del protagonisme a les imatges: al llarg de 95 pàgines hi trobareu un total de 200 imatges, entre fotografies, plantes d’assentaments i dibuixos. Entre aquests darrers cal destacar molt especialment les magnífiques il·lustracions realitzades per Lluís Chavarria Martí per a mostrar diversos aspectes de la vida d’aquella gent, i que inclouen innombrables detalls amb els quals perdre’s. Els textos, breus i redactats per David Garcia i Rubert, volen ser un acompanyament a les imatges i fugen del llenguatge científic per a poder permetre al lector fruir millor de tot plegat.

Es tracta d’una obra feta amb un format al qual no estem gaire avesats al nostre país, però que en països punters en l’àmbit de la divulgació del patrimoni com ara Anglaterra o Escòcia és molt habitual. Estem del tot convençuts que us enamorarà.

David Garcia i Rubert
Autor del llibre

Fitxa de compra a la Llibreria en línia

Xarxa de Llibreries Acreditades de la Generalitat de Catalunya

Deixa un comentari