Joan Fuster: Història i memòria │ Apunt del Memorial Democràtic

Història intel·lectual i literària, memòria cultural i política, són algunes de les línies de pensament més evidents en la trajectòria de l’assagista, dietarista, historiador, crític literari, activista cultural i poeta Joan Fuster i Ortells, i també del Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya, una institució que no podia oblidar el paper fonamental de l’assagista de parla catalana més decisiu de la segona meitat del segle XX en la nostra societat ara que s’arriba al centenari del seu naixement.

Amb aquest llibre, el Memorial Democràtic va participar en la commemoració que va dur a terme la Generalitat de Catalunya pel centenari del naixement del polifacètic Joan Fuster. Per aquest motiu, els dies 5 i 6 d’octubre de 2022 van tenir lloc, al Museu d’Història de Catalunya, les Jornades d’estudi “Joan Fuster. Història i Memòria”.

El llibre que el lector té a les seves mans és el resultat més extens d’aquesta jornada, que va comptar amb alguns dels millors especialistes en Joan Fuster que van apropar-nos a diferents aspectes de la seva obra i persona, com per exemple Enric Sòria (comissari de l’Any Fuster), Marina Porras, Neus Penalba, Joan Safont, Jan Brugueras, Enric Pujol, Antoni Martí, Bernat Padró, Lourdes Toledo, Antoni Furió i Josep Lluís Martín i Berbois.

Fitxa de compra a la Llibreria en línia

Xarxa de Llibreries Acreditades de la Generalitat de Catalunya

Deixa un comentari