Benvinguts al bloc Llibres Gencat!

El repte de la digitalització i l’impacte de la xarxa estan transformant el món editorial. El llibre, per primer cop en la seva història mil·lenària, s’obre a la crítica i a les aportacions dels lectors i esdevé un coneixement viu que s’actualitza i es comparteix. Les publicacions de la Generalitat de Catalunya no es queden en fora de joc davant d’aquests canvis. Aquest és l’origen i la finalitat d’aquest bloc.

Tal com reflecteix la nostra capçalera, amb la posada en funcionament Llibres Gencat volem donar resposta a tres objectius: 1) Connectar publicacions i lectors, crear un pont d’interacció amb els/les autors/es per debatre i realitzar contribucions al voltant de les seves obres; 2) Difondre coneixement, divulgar la producció editorial generada per la Generalitat entre el públic interessat, facilitant-ne l’adquisició o la descàrrega electrònica; i 3) Fer xarxa, promoure el contacte entre tècnics de l’Administració, professionals i públic, compartir coneixement i permetre l’abordatge de nous projectes.

Llibres Gencat pren sentit, per tant, com a plataforma de discussió, fòrum de trobada i font de recursos per als diversos col·lectius tècnics als quals s’adrecen les nostres publicacions (ambientòlegs, lingüistes, politòlegs, advocats, economistes, arquitectes, urbanistes, historiadors, etc.) i, també, per a la ciutadania en general. Una via de divulgació social dels llibres editats pels departaments i organismes de la Generalitat, una producció editorial d’altíssima qualitat tècnica.

La sortida a la llum d’aquest bloc coincideix amb la setmana de la Diada de Sant Jordi, la tradicional festa del llibre i de la cultura a Catalunya. La jornada en què la lletra impresa pren els carrers de ciutats i pobles i la passió per la lectura adopta un paper protagonista. Una coincidència, en definitiva, que pretén incidir en el paper del llibre com a eina de transmissió de cultura i de coneixement, però també en l’exigència d’aprofitar les eines tecnològiques i els comportaments socials més innovadors per tal de reivindicar-ne la vigència.

Jordi Miró i Meix
Director General de l’Entitat Autònoma del Diari Oficial i de Publicacions

6 thoughts on “Benvinguts al bloc Llibres Gencat!

  1. Felicitats per l’estrena d’aquest nou bloc. Ben segur que serà una tribuna eficaç per parlar sobre llibres o temàtiques que s’hi relacionin. Sou valents per proposar aquest nou espai i per això us en volia felicitar en el primer apunt/post que publiqueu.
    Al mateix temps, us volia suggerir que poséssiu al menú de la dreta (‘sidebar’), si us ho sembla també, alguna mena d’enllaç o de referència a les pàgines de Facebook de les vostres llibreries a les demarcacions (Girona…).

    M'agrada

  2. Encara que una mica més tard, jo acabo de conèixar “la feliç notícia”! Sempre va bé disposar d’informació actualitzada i sobretot fiable. Gràcies a tothom que fa possible aquests grandíssims avenços.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s