Fòrum sobre el Dret a Decidir (I) | Post de l’Institut d’Estudis Autonòmics

L’any 2013 l’Institut d’Estudis Autonòmics (IEA), creat l’any 1985 amb la voluntat de promoure la recerca i els estudis sobre l’organització territorial dels estats i de les diferents formes d’articulació del poder polític, va endegar un espai de debat titulat “Fòrum sobre el Dret a Decidir”. La finalitat d’aquest espai va ser reunir professors universitaris, de l’àmbit del dret públic i del dret internacional, de les ciències polítiques i de l’economia, alts funcionaris de la Generalitat, jutges, magistrats, lletrats del Parlament de Catalunya, membres del cos d’advocacia de la Generalitat i, en general, tots els professionals del món jurídic i judicial de Catalunya, per tal de debatre el contingut i el significat del dret a decidir.

Hem estructurat el “Fòrum sobre el Dret a Decidir” de l’any 2013 en quatre sessions monogràfiques: el dret a decidir i el cas britànic, el dret d’autodeterminació i la creació de nous estats en el context internacional, nous estats sorgits d’estats membres i les seves relacions amb la Unió Europea, i l’anàlisi del dictamen de la Cort Suprema del Canadà sobre la secessió del Quebec, atès que l’any 2013 es van complir quinze anys d’aquell dictamen. En cada una de les sessions comptàrem amb diversos ponents i un espai obert al debat i a la participació de tots els assistents. En aquest volum oferim un recull de les principals ponències presentades a les diferents sessions que van tenir lloc durant l’any 2013.

Fitxa de compra a la llibreria en línia

Text complet en pdf

Altres publicacions de la col·lecció Institut d’Estudis Autonòmics

Deixa un comentari