Recerca i immigració IV | Post de Magda Garcia

La Direcció General per a la Immigració del Departament de Benestar Social i Família ha editat, en format paper i PDF, un nou volum de la col·lecció Ciutadania i Immigració, que reuneix els principals resultats i propostes d’intervenció identificats per sis equips de recerca d’universitats catalanes.

Juntament amb els resums en castellà, anglès i francès, aquests articles d’investigadors de la Universitat Rovira i Virgili, de la Universitat de Barcelona, del Centre d’Estudis Demogràfics i de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona i de la Universitat de Vic s’articulen al voltant de diferents eixos com ara l’accés al mercat de treball, l’anàlisi sociodemogràfica, l’àmbit residencial, el món educatiu i la formació acadèmica.

Com en el cas dels tres llibres de Recerca i immigració ja editats prèviament dins la mateixa col·lecció, aquest volum és el darrer graó d’una escala composta per una convocatòria d’ajuts i per la Jornada de Recerca i Immigració de divulgació de resultats, celebrada el 8 de juliol de 2010 a l’Institut d’Estudis Catalans.

Així, l’ajut econòmic acordat amb els investigadors en el marc de la convocatòria d’ajuts per incentivar la recerca aplicada i la formació universitària en matèria d’immigració a Catalunya (ARAFI-2008) es complementa amb aquests articles que contribueixen a la transferència del coneixement.

D’altra banda, dins l’apartat de suport a professionals i de publicacions de la pàgina web de la Direcció General per a la Immigració, s’ofereix la possibilitat de consultar la documentació vinculada a les diferents jornades de recerca i immigració.

Durant els darrers anys, aquesta ha estat una aposta clara per afavorir que els resultats de les recerques finançades transcendeixin el món acadèmic i arribin al públic interessat, ja sigui a tècnics d’immigració de l’Administració local, responsables d’entitats i d’associacions de l’àmbit del tercer sector, personal de l’Administració d’altres departaments de la mateixa Generalitat de Catalunya i a investigadors establerts fora de Catalunya.

Magda Garcia
Coordinadora dels llibres de Recerca i Immigració. Direcció General per a la Immigració. Departament de Benestar Social i Família. Generalitat de Catalunya

Fitxa de compra a la Llibreria en línia | Text complet en PDF

Altres títols de la col·lecció Ciutadania i Immigració a Publicacions de la Generalitat

Una resposta a “Recerca i immigració IV | Post de Magda Garcia

Deixa un comentari