Catalan! Music eMagazine | Post d’Eva Benedicto

L’Institut Català de les Indústries Culturals llança una nova publicació per a la internacionalització de la música catalana. Catalan! Music eMagazine es presenta en una única versió digital i en tres idiomes amb l’objectiu de ser el reflex de dues línies d’actuació de l’ICIC: la internacionalització i les noves tecnologies.

No descobrim res nou quan afirmem que des de fa uns anys el sector musical s’ha vist sacsejat pels grans avenços en les tecnologies de la comunicació. Un camí que l’ha portat a ser líders en aquest àmbit per poder subsistir. L’Àrea de Promoció Internacional està seguint aquests canvis accelerats i ha creat diferents eines per donar suport a la indústria en aquest sentit. Es va començar amb l’edició d’uns recopilatoris per continuar amb la creació d’una ràdio en línia en streaming i acabar amb la realització dels Catalan! Music Podcasts, programes en anglès, de trenta minuts de durada i en descàrrega lliure. Catalan! Music eMagazine es suma, doncs, a aquesta voluntat d’unir música i noves tecnologies per afavorir el trànsit i el desenvolupament del sector musical català.

I si seguim avançant cap a aquesta digitalització en la cultura, la pregunta és obligada: com afecten aquests avenços en els altres sectors culturals. Caldrà valorar propostes, tenir iniciatives noves que presentin reptes als diferents agents implicats i valorar si aquestes eines que van sorgint contribueixen en la internacionalització de les indústries culturals catalanes. Cada sector es regeix per unes normes diferents, però cal trobar punts en comú que ens permetin aprendre i evolucionar de manera constant. Pot ser el moment per a la convergència de tots els sectors i per a la hibridació entre els diferents tipus d’arts juntament amb el suport de la tecnologia.

Eva Benedicto Soriano
Àrea de Promoció Internacional de l’Institut Català de les Indústries Culturals
+ info: Catalan! Arts

Catalan! Music eMagazine
Edició en català, castellà i anglès

Deixa un comentari