Viure a Catalunya. Aprenem català des de… | Apunt de la Secretaria de Política Lingüística

Aprenem català des de… va néixer de la necessitat de facilitar un primer contacte amb la llengua catalana a les persones migrades que arribaven a Catalunya amb ganes d’instal·lar-s’hi. L’objectiu de la col·lecció era permetre a aquestes persones entendre i utilitzar el català en les comunicacions quotidianes i les relacions diàries a partir de la pràctica de frases i vocabulari bàsics.

Des d’aleshores fins al 2023 s’han publicat les llengües següents: xinès, àrab, urdú, amazic, romanès, espanyol, rus, francès, anglès, hindi i panjabi.

La col·lecció es pot trobar en paper i en format digital al web de Llengua catalana. La particularitat d’aquesta publicació rau en la possibilitat de descarregar el contingut del llibre, bé sigui el text o l’àudio de tots els volums, a qualsevol dispositiu electrònic.

Els llibres consten de tres apartats: Informació bàsica; Català, llengua d’acollida i Comencem a parlar.

El primer apartat recull, en tres documents, una pinzellada de la situació geogràfica de Catalunya en relació amb l’Estat espanyol i Europa,  una mica d’història de la llengua catalana i els llocs on es parla català i el nombre de parlants que té; informació sobre la llengua catalana partint de la llengua estrangera del llibre i algunes característiques culturals de Catalunya que es comparen  amb les dels països on es parla la llengua dels parlants que consulten el llibre.

El segon apartat, Català, llengua d’acollida, presenta diàlegs senzills i quotidians distribuïts en deu temes habituals: les persones, els llocs, la casa i l’entorn, les hores i els dies, la feina, el mercat i les botigues, el menjar, els serveis, la salut i el lleure i un vocabulari bàsic dintre de cada tema.

El tercer apartat, Comencem a parlar, presenta diàlegs més llargs i complexos sobre els mateixos temes que l’apartat anterior.

Aprenem català des de l’urdú és una reedició actualitzada al 2024 que està disponible al web de Llengua catalana.

Fitxa de compra a la Llibreria en línia

Text complet: pdf | Fitxers d’àudio

Xarxa de Llibreries Acreditades de la Generalitat de Catalunya

Deixa un comentari